Lainaa.com

Luokittelematon

”Tästä ei sitten kerrota kellekkään”

29.12.2011, sofia

Voi, ko oli taas kiva joulu.

Eka iltana saavuin yksin bussilla Budapestiin, osasin hienosti hypätä oikeaan metroon ja jäähä oikealla pysäkillä pois. Mutta sitten meinas mennä sormi suuhun. Ei ollu mitään aavistustakaan, missä päin ja kuinka kaukana se hotelli on (ois vissiin kannattanu ottaa selville muutaki ko vaan se nimi). Onneksi kuiten näin, aikani pyörittyä ympyrää metrotunnelissa, mainoksen meän hotellista ja hienot nuolet osottamassa suuntaa. Niitä nuolia mie sitten seurailin ja löysinki oikealle hotellille. Hotellilla viimein avasin puhelimeni (akku loppumaisillaan nääs) ja kappas, 11 vastaamatonta puhelua äitiltä. No se oli laittanu myös viestiä, että niitten kone oli menny rikki ja ne oli joutunu vaihtaan konetta. Päätin lopulta lähteä yksin harhaileen kaupungille ja ettiin ruokapaikkaa.

Aikani harhailtua, löysin yhtäkkiä itteni keskeltä suuren suuria joulumarkkinoita. Siellä oli isot joulukuuset ja jouluvalot joka puolella, ja taustalla soi joululaulut. Kaiken kruunaukseksi, taivaalta alko satamaan lunta. Oli niin jouluinen tunnelma ettei mittään! Lopulta meän joulupoppoon muutki jäsenet suvaitsi saapua Suomesta Unkariin ja päästiin alottamaan meän joulunvietto.

Jouluaattona käytiin heti aamusta kaupasta, ko joku mummo pankkiautomaatilla käski meän varautua jouluun (kaikki oli kuulema kiinni koko joulun). Ostettiin sitten kaupasta pakastepitsaa ja leivän päällisiä moneksi päiväksi. Puoli päivää hengattiin minun löytämillä joulumarkkinoilla ja shoppailtiin viimehetken ostoksia. Jouluillallinen syötiin hotellilla, markkinoilta ostettuja ruokia mutustellen. Joulupukkiki kävi (tai ainaki saatiin lahjoja) ja sain mm. Amarilta Bali-laatikon, jossa oli Bintangia ja meän Aapolta tosi hienon scratch mapin (ko oon niin kova matkustelemaan). Loppu ilta meniki perinteiseen tapaan lautapelejä pelaillessa ja lautapelien ohjeita googletellessa (kannattaa ostaa lautapeli saksankielisillä ohjeilla).

Jouluaaton jälkeiset päivät juostiin ympäri kaupunkia, kaikkia mahollisia nähtävyyksiä kierrellen. Tuli nähtyä linnavuoret ja kiivettyä Gellertin kukkulallekki. Kylpylässä käydessä, me saatiin myös Aapon kans todistaa äitin ja Sussun yrityksiä välttyä sakoilta (ko joku mies metroasemalla oli sanonu ettei jouluna tartte ostaa lippua (eikö niille kukaan oo opettanu, ettei tuntemattomiin kannata luottaa?)), mutta sakkoihinhan se juttu lopulta päätty, niinkö kaikki tarinat joissa koitetaan matkustaa pummilla metrolla.

Oli kyllä kiva reissu, ja mukava viettää joulua tuttujen ihmisten kans.

Kotia päin palatessa, mie löysin sitten Wienistä mukavan yllätyksen, EMMAN (paras ystäväni siis). Se oli kyllä ihan suunniteltua ja tiedossa, että Emma tulee kylään, mutta mukavaa se oli silti. (Voiko enää epäselvemmin selittää?) Mutta siis, summa summarum, Emma tuli tänne kylään viikoksi ja aion tehä tästä sille huippu loman! Suunnitelmat ei oo ihan valmiita vielä, mutta mihinkä sitä valmiissa maailmassa on kiire.

t. Kotiutunut kulkuri


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *