Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luokittelematon

Something new everyday

22.09.2011, sofia

Nyt on takana ensimmäinen kouluviikko, ensimmäinen oikea koulupäivä ja tietenki ensimmäiset 0ikeat opiskelijabileet.

Eka viikko meni oikeastaan vaan paikkoihin, ihmisiin ja kouluun tutustuessa. Ja kyllä kannatti tulla Kremsiin! Ihmiset täällä on aivan ihania ja oon saanu jo niin paljon uusia ystäviä että en pysy enää edes laskuissa mukana. Kaupunkina Krems on myös aivan ihana, niin nättejä pikku taloja, kujia ja puoteja. Ei tuu ongelmia viihtymisen kans, sen voin luvata. JA SITTEN, meän koulu on aivan uskomaton. Se on semmonen iso vanha kivinen linna, tai oikeastaan vanha luostari. Mutta joka tapauksessa aivan ihana. Meillä on luennot joko vanhassa viinikellarissa, tai kolmannen kerroksen ihanissa valkosissa saleissa. Ja lounasta voi nauttia auringon lämmössä ihanalla sisäpihalla. Voi ko kaikki täällä on niin ihanaa.

Kirjasto

Eka viikolla käytiin myös ”luokkaretkellä” Wachaun laaksossa. Saatiin mukaan oikein eväspussit ja matkaa taitettiin kahella bussilla. Meinasin pihalla alkaa kyseleen että ”kuka haluaa istua minun vieressä?”, ku tuli aivan ala-aste ajat mieleen. Eka pysähyttiin semmosessa Dürnsteinin pikku kylässä ja kierreltiin kapeita katuja koko porukka yhtenä isona laumana. Dürnsteinin jälkeen jatkettiin n. tunnin matkan päähän Stift Melkin luostariin. Oli siinä luostarilla kokoa. Ja aivan uskomaton kirjasto. Sen kirjaston takia harkitsin hetken ajan jopa munkiksi alkamista, mutta sitten huomasin että ehkä siinä on muutama este matkan varrella..

Eka viikolla piti myös tietenki bilettää ne muutamat pakolliset opiskelijabileet. Kaikki alko oikeastaan ensimmäisen illan illanistujaisista, Müllneristä. Sielläkö kannettiin ilmasta valkkaria pöytään sitä mukaan ko pullo tyhjeni, niin tottahan me niitä aika nopeasti sitten tyhjenneltiin. Siitähän se alamäki sitten alko ja valkkaria meneeki nykyään vähintään se yks pullo viikossa. Yleensä pari olutta siihen vielä lisäksi. Mutta eikös viini ole terveellistä, säännöllisesti nautittuna?

Viime viikosta ko selvittiin, niin tällä viikolla alko viimein oikea koulu. Nyt on melkein koko viikko takana ja on kyllä ihan mukavia luentoja ollu. Suurin osa opettajista on charmantteja keski-ikäsiä miehiä ja ne kyllä tuntuu tietävän mistä puhuu. ”Normaalien” aineiden lisäksi mulla on myös saksaa. Koska kielitestin mukaan kuuluin advanced ryhmään (piti pari kertaa hierassa silmiä, ku luin sitä), niin tottakai mie sitten myös ilmottauduin siihen ryhmään. Ekalla tunnilla selvis että meitä kuuluu siihen ryhmään neljä henkilöä, paikalla tosin oli vaan kaks. Ja toinen niistä kahesta (en minä) lähti puolessa välissä tuntia toiselle luennolle. Jäin siis opettajan kans ihan kahestaan. Yllätyksekseni huomasin ymmärtäväni opettajan saksaa aivan täysin (mistä tämä saksankielitaito on oikein ilmestyny?!), tosin opettaja ei ymmärtäny minun saksaa yhtään niin hyvin. Oon aika ujo puhumaan kieliä. Mutta oli hauskaa ja sehän se on pääasia. Jospa sitä vaikka muutaman kuukauden kuluttua uskaltais testailla kielitaitoaan paikallistenki keskuudessa. Sitä odotellessa.

Koulu on alkanu hyvin. Ruoka (ja erityisesti leivokset) ja juomat on hyviä ja halpoja. Ja elämä hymyilee, ainaki vähän.

Tsyyys! (noin siis äännetään heippa! saksaksi, kirjotusasustahan mulla ei tietenkään ole aavistustakaan)

t. Itävaltalainen kulkuri


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *