Lainaa.com

Luokittelematon

Pullantuoksuinen mummola

26.10.2011, sofia

Istuskelen parvekkeella ja nautin ilta-auringon viimesistä säteistä. Lämpömittari heiluu 20 asteen paikkeilla ja auringon ansiosta parveke on muuttunu aika kuumaksi paikaksi. Parvekkeen ovi on auki ja sisältä kuuluu Suomen uutisten äänet. Mummo paistaa pullaa. Olen siis mummolassa, Espanjassa.

Espanjan Mummola

Koulusta sattu sopivasti olemaan 5 päivää vapaata, joten päätin tulla ensimmäistä kertaa tälle talvelle mummolaan. Huomenna jo olis tarkotus lähteä takas Itävaltaan, mutta vielä on tämä ilta aikaa nauttia Espanjan auringosta ja mummon leipomuksista. Eli juuri niin ko tämä loma on tähänki asti sujunu.

Aina ko tänne tulee kylään, niin ei tunnu yhtään siltä että tulis rantalomalle, vaan tuntuu justiinsa siltä ko pittääki. Eli tuntuu ihan ko tulis mummolaan. Päivät menee Papan kans maita ja mantuja kierrellessä ja Mummon pöperöitä syödessä. Mikään ei siis juurikaan eroa normaali mummolasta. Ainoastaan se seikka, että näiden seinien ulkopuolisessa maailmassa puhutaan espanjaa ja vietetään siestaa. Siksi mulla onki tapana sanoa ihmisille että oon menossa mummolaan, se Espanja siinä on vaan sivuseikka.

Tähän loppuun voisin vielä kertoa tänään sattuneesta huvittavasta tapauksesta (tai lausahdus se vaan oli). Oltiin menossa Mummon ja Papan kans ulos portista ja samaan aikaan sisään oli tulossa komia nuori mies. Pari metriä ehittiin kävellä portilta, ko Mummo käänty minuun päin ja sano ”Olisit törmänny siihen, se oli hyvännäkönen poika”. Mie naurahdin vaan vastaukseksi, mutta jäin kyllä miettimään, että ehkei ne Mummon antamat vinkit olekkaan niin huonoja. Varokaa siis komiat miehet, saatan tulevaisuudessa törmäillä teihin.

t. Mummolassa vieraileva kulkuri


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *