Lainaa.com

Luokittelematon

Leijonien jäljillä Bratislavassa

25.09.2011, sofia

Perjantaina päätin että pakko päästä viikonloppureissulle, mihin tahansa. Päätin siis lähteä Bratislavaan!

Kirkko illalla

Suostuttelin krapulaiset kämppikset mukaan, varasin hostellin yheksi yöksi ja sitten oltiinki jo menossa. Eka junalla Wieniin ja sieltä parin metron kautta toiselle juna-asemalle, josta tunnin junamatka Bratislavaan. Viimein ko saavuttiin kaupunkiin, niin alko oleen jo aika hämärä. Käytiin hostellilla tyhjentään turhat tavarat laukuista ja lähettiin sitten katteleen vähän vanhaa kaupunkia. Syötiin maittava illallinen ja huomattiin samalla että oluthan ei maksa juuri mitään. Pitkän istuskelun jälkeen päätettiin viimein alkaa katteleen nähtävyyksiä. Huomattiin samalla, että iltahämärässä kaikki näyttää jotenki kauniimmalta ja romanttisemmalta.

Patsas illalla

Seuraavana aamuna herättiin aikasin että ehittäis näkemään mahollisimman paljon ennen kotiinlähtöä. Syötiin leivoksia pienessä konditoriassa, kierreltiin vanhaakaupunkia ja käytiin Hradin linnassa. Kaikki rakennukset vanhassakaupungissa oli älyttömän nättejä ja suorastaan huoku historiaa. Osa oli harmi vaan vähän rempallaan. Mutta silti sen verran kaunis kaupunki silti, että haluan mennä takas joku päivä.

Kaupunkia

Lounasta syötiin meksikolaisessa ravintolassa ja samalla kirjottelin muutamat postikortit koto-Suomeen lähetettäväksi. En tosin tiiä yhtään meneekö ne kortit koskaan perille, koska en ollu oikeasta postilaatikosta ihan varma. Älkää siis turhaa ihmiset ootelko postikortteja Bratislavasta.

Iltapäivällä lähettiin viimein tallustelemaan juna-asemaa kohti. Kotimatka meni sitten päinvastasessa järjestyksessä ko Bratislavaan tullessa. Eli junalla Wieniin, muutamalla metrolla toiselle juna-asemalle ja sieltä sitten Kremsiin. Kremsissä oli edessä jo tutuksi tullu pyöräily kotia kohti. Illalla maitto uni aika mukavasti.

Sunnuntai päivä on menny sunnuntai fiiliksissä, viikonlopusta palautuen.

t. Maailmaa kiertävä kulkuri

ps. En tosiaan nähny yhtään leijonaa, mutta se ei lienee ihme, koska nythän on jo syyskuu.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *