Lainaa.com

Luokittelematon

Joulukuun 21. päivä

21.12.2011, sofia

Mie oon aina rakastanu joululahjojen ostamista ja tekemistä.

Se on ihanaa, ku jo marraskuussa saa alkaa metsästämään täydellistä joululahjaa. Silloin saa aina käyttää mielikuvitusta ja se onnistumisen hetki, ku löytää jollekki täydellisen lahjan, siitä ei voi ilo suuremmaksi muuttua. Kaikista kamalinta hyvien lahjojen antamisessa on se odottaminen. Pitäis muka malttaa odottaa jouluaattoon asti että pääsee kuulemaan tykkäskö saaja lahjastaan. Hyvä joululahja on minun mielestä semmonen, joka on sekä mielikuvituksellinen, että saajan mieleen. Lahjan pitää olla myös semmonen että siitä muistaa kuka sen anto ja milloin. Unohtumatonta lahjaa on joskus kyllä aika vaikea löytää.

Itetehdyt lahjat jää usein ehkä parhaiten mieleen ja lämmittää eniten sydäntä. Yleensä mie kudon ainaki muutamalle ihmiselle jotain joululahjaksi, ja joskus askartelen valokuvista jotain hienoa. Muutama vuosi sitten, mie tein Emmalle kirjan meän ystävyydestä, olin aika ylpeä siitä ja se saiki Emmalta paljon kiitosta. Samana vuonna taisin tehä Kaisalle kasan joulumuffinseja ja Tiinalle Jalmari-olion. Ne oli parhaat joululahjat mitä mie oon niille henkilöille koskaan antanu. Minun mielestä ainaki.

Parhaista joululahjalöydöistä mulle on jääny päällimmäisenä mieleen kyltti, jonka löysin mummolle joululahjaksi pari vuotta sitten. Siinä lukee: ”Mummin keittiö, missä muistot syntyvät ja lapsenlapset hemmotellaan piloille”. Se on jo vuosia roikkunu mummolan keittiön seinällä, ja on kyllä niin täyttä totta. Ukki saa usein todeta sen kyltin todenperäisyyden, mummon kuoriessa meille lapsenlapsille perunoita, ku valitetaan ettei muka ite osata.

Myös se että saa antaa pieniä lahjoja ihmisille, jotka ei semmosta odota, on ihanaa. Lukiossa mie ruukasin tehä minun kuuluisia joulumuffinseja muutaman tusinan, ja viimesenä päivänä ennen joululoman alkua mie annoin niitä kavereille. Se on niin ihana huomata miten ihmiset tulee onnelliseksi, niinki pienestä asiasta ku muffinsista. Joulumuffinsit ei kyllä olekaan mitään tavallisia muffinseja, joten ehkä se on ihan sallittua iloita niistä.

Tänä vuonna mie pääsen antamaan lahjoja muutamille, tarkkaan valituille ihmisille ja toivottavasti itekki saan muutaman tarkkaan valitun lahjan. En tosin oo vielä ostanu puoliakaan suunnitelluista lahjoista, mutta ehkä sitä huomenna ehtii.

t. Kulkuri


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *