Lainaa.com

Luokittelematon

Joulukuun 20. päivä

20.12.2011, sofia

Joulu on yhdessäolon aikaa. Silloin ihmiset palaa maailmalta koteihinsa ja viettää ihan rauhassa aikaa läheistensä kanssa. Silloin nautitaan yhdessäolosta ja luodaan uusia muistoja, lämmittämään mieltä tulevan talven pakkasissa. Jouluna on ihanaa myös se, että kaikki lapsuuden- ja nuoruudentoverit palaa viettämään joulua samalle paikkakunnalle, eikä kellään ole kiire mihinkään. Vihamielisyydet häviää ja kaikki on ystäviä keskenään.

Ulkomailla oleskellessa, joulun lähestyminen tarkoittaa myös kaipauksen kasvuuta. Sitä alkaa kaipaamaan kaikkea sitä joulun hössötystä ja niitä ihania ihmisiä, jotka on aina kuulunu joululomaan ja tehny siitä upean. Iskee hirveä haikeus, vanhoja jouluja kohtaan ja suuri halu palata Suomeen joulun ajaksi. Voi, kun sais edes pienen palan suomalaista joulua.

Joulun alla tulee muistettua kavereita ja tuttuja (vuosienkin takaa) pienillä viesteillä ja kohteliaisuuksilla. Myös itse tulee muistetuksi joulukorttien ja jouluntoivotusten merkeissä. Joulu myös herkistää. Haluaa sanoa kaikille ihmisille kuinka kova ikävä on ja kuinka paljon niistä välittää.

Onneksi joulu on vaan kerran vuodessa (Isänpäivä sentään joka syksy (the Joulukalenteri))

En mie tänä joulunakaan sentään ihan yksin jää, mutta ois se silti kiva viettää edes yks joulu silloin tällöin Suomessa (kolmatta joulua ulkomailla). Suomalaisessa joulussa on kuiten sitä tietynlaista taikaa.

t. Haikea kulkuri

ps. Kiitos joulukorteista Pikku-Laura, Neea, Sanni ja Mummo


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *