Luokittelematon

Joulukuun 2. päivä

02.12.2011, sofia

Koska juurikaan missään päin maailmaa ei taida tällä hetkellä olla lunta, niin ajattelin nyt kertoa teille hyvinki mahdollisesta Jouluaatosta:

Jouluaattona ku kattoo ulos ikkunasta, voi nähä hanget korkeat nietokset. Lumi on peittäny maan ja kaikkialla näkyy vaan valkosta silmänkantamattomiin. Mittari näyttää ulkona olevan  10 astetta pakkasta ja on aika heittää talvivaatteet niskaan. Lumessa voi hyppiä ja leikkiä ja siitä voi rakentaa mielensä mukaan melkeinpä mitä tahansa. Lumi saa lähes ihmisen ku ihmisen lapsenmieliseksi. Lumi tekee joulusta joulun näkösen.

Mutta mitä jos eräänä talvena ei tuliskaan lunta? Jouluaattona herätessä kattois takapihalle ja näkis vaan harmaata ja koleaa. Etupihalla koleutta lisäis jouluvalot, jotka välkkyis harmauden keskellä. Jos haluais mennä ulos nauttimaan ihanasta joulupäivästä, pitäis päälle pukea kurahaalari ja kumisaappaat. Ja siellä sais sitten ilosesti pomppia lätäköstä toiseen ja roiskutella iloset jouluntoivotukset naapurillekki. Sisälle tullessa olis posket punasena, muttei suinkaan pakkasesta, vaan siitä kuumuudesta minkä kuminen kurahaalari on aiheuttanu.

Ennen jouluruokaa koko perhe käy joulusaunassa ja tavan mukaan ulkona vilvottelemassa. Normaalin lumihangen sijaan kieriskellään kuralätäkössä ja raavitaan samalla kankut verille pihakivetykseen. On se joulusauna sitten poikaa!

Illan pimetessä lähenee aika Joulupukin saapua. Mutta mitenkäs se Pukki tulee? Ei se ainakaan poroineen voi märälle katolle karauttaa, koska sieltä se koko konkkaronkka tulis aika äkkiä alas. No eiköhän se Joulupukki sitten poroineen ja rekineen hurauta etupihalle suurimman lätäkön kautta, niin että kaikki vedet roiskuu pitkin ulkoseiniä ja ikkunoita. Onneksi joulusiivous on laskettu tämän mukaan ja ikkunat voidaanki pestä roiskevesillä, ettei turhaan tuhlata.

Joulupukki on pukeutunu normaalia kevyemmin, punaseen kurahaalariin ja sadelakkiin. Parta on normaalia käkkyräisempi suuren ilmankosteuden takia. Pukki liukastelee puna-vihreissä kumisaappaissaan ovelle ja lykkää sisään säkillisen lahjoja. Lahjoista on paperit rytyssä ja osa repeytyny kosteuden takia pois. Lahjat avataan varovasti ja nostetaan takan päälle kuivumaan. Ehkä ne jo seuraavana päivänä olis kuivia. Iskän toivoma ilmankosteuttaja nakataan suoraan roskiin.

Illan päätteeksi katellaan ikkunasta jouluista maisemaa ja arvaillaan, kenen naapurin jouluvalot pimeydessä vilkkuu. Eihän sieltä ulkoa nimittäin erota muuta ko pimeää ja jouluvaloja. Nukkumaan laitetaan vesisateen ropistessa iloisesti kattopeltejä vasten.

Kyllä se lumi on loppujen lopuksi iso osa Joulua!

t. Kulkuri-Iri


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *