Lainaa.com

Luokittelematon

Joka ilta kun lamppu sammuu..

20.11.2011, sofia

Mulla on pitkästä aikaa ollu ihan tavallinen viikonloppu. Mukava, rentouttava ja täysin kiireetön viikonloppu.

Perjantaina syöksyin heti kotia tullessani kertomaan tytöille, kuinka ajattelin lähteä lauantai päiväksi Wieniin. Yllättäen tytöt oli suunnitellu ihan samaa. Siispä lauantaina suunnattiin heti aamusta junalla kohti Wieniä. Kierreltiin aikamme ympäri kaupunkia, koettaen muistaa missä ollaan aikasemmin käyty ja mitä on vielä näkemättä. Samalla etittiin A-K:lle numero 19 rekkaria. Ei löytyny koko Wienistä.

Lopulta päädyttiin Wienin taidehistorian museoon. Siellä oli meneillään tosi hieno näyttely talvi aiheisista maalauksista. Löydettiin myös suomalais edustusta siellä, näyttelyyn kuulu nimittäin myös yks Gallen-Kallelan talvi-maalaus. Talvi näyttelyn jälkeen me kierrettiin myös antiikkia (siis antiikin Kreikkaa ja Roomaa) esittelevä näyttely, jossa huokailtiin tyttöjen kans puolet ajasta upeiden korujen perään. Antiikin jälkeen käytiin ennen pois lähtöä kiertämässä myös Egyptistä kertova näyttely. A-K suomensi muutamat hieroglyfit meille ja mie päätin tulla haudatuksi niinku muumiot. Isossa kivisessä sargofagissa, kaiken maallisen omaisuuteni kera. Koittakaapa siinä tulevat sukupolvet tapella perinnöstänne.

Museon jälkeen kierreltiin, ennen kotiinlähtöä, vähän joulumarkkinoita ja syötiin herkulliset langosit. Langos on semmonen uppopaistettu taikinalätty, joka on paistamisen jälkeen sivelty valkosipuliöljyllä. Voiko mikään kuulostaa paremmalta? Oisin myös halunnu karamelisoidun omenan, mutta päätin jättää sen ens kertaan. Siellä markkina alueella oli kojuja toisen jälkeen täynnä mitä ihanampia joulukoristeita ja lahjoja. Sinne pitää mennä kyllä ennen joulua, paksun lompakon ja ajan kera.

Maailman kaunein lumipallo

En oo muuten tainnukkaan kertoa, ko kävin viime viikolla ostaan (siitä advent markt -kaupasta), kalliin (älkää kysykö hintaa, liian kallis), mutta sitäki hienomman lumipallon (siis semmosen, jossa on sisällä maisema jossa sataa lunta). Ja tuon minun lumipallon saa väännettyä käyntiin, niin että se pöyrii ja soittaa joululauluja. Oon aivan rakastunu siihen. Tytöt on jo oppinu että sitä saa kattoa, muttei leikkiä kovakourasesti ettei se mee rikki. Sen seuraksi ostin myös joulun värisen kynttilän ja tein hienon jouluasetelman niistä, työpöydän toiseen reunaan. Ens viikolla vois vaikka leipoa joulutorttuja, niin lähtis joulunodotus kunnolla käyntiin.

Mutta nyt jatketaan A-K:n kans Big Bang Theory maratoonia.

t. Edelleen joulusta haaveileva kulkuri

ps. A-K löysi 19,20 ja 21, kaikki matkalla juna-asemalta kotia

pps. Muisteltiin just vanhoja lastenkirjoja. Oispa mulla täällä luettavana ”Aapo eksyy”


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *