Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luokittelematon

45 päivää Jouluun

09.11.2011, sofia

Tyttöjen joulukalenteri

Täällä on ihanaa ko kaikki joulu hälinä alotetaan jo lokakuussa. Ja luullakseni se hälinä jatkuu ja kasvaa aina jouluaattoon asti.

Joulukalentereita on ollu myynnissä jo reilun kuukauden verran ja niitä on saatavilla vaikka minkälaisia. Löytyy valinnan varaa ihan normaaleista suklaakalentereista jopa tee-kalentereihin asti (24 erilaista teetä). Mehän löydettiin Jessican kans omat suosikkimme jo kuukausi sitten ja ostettiinki ne saman tien. Vielä pitäis malttaa lähes kuukausi oottaa, ennen ko saa avata ensimmäisen luukun.

Glühweinia ja punssia

Myös erilaisten sesonki-juomien tarjoilu alko muutama viikko sitten. Landstrassen varrella on ainaki kolme tai neljä Glühwein paikkaa, joissa siis myyään glühweinia (hehkuviiniä siis suomalaisittain) ja punssia (sitä saa ainaki kymmenellä eri maulla). Mikään ei oo parempaa ko raskaan koulupäivän (tai minkä tahansa päivän) jälkeen pysähtyä kuumalle kupilliselle glühweinia. Tai sitten vaihtoehtosesti polkea kaupan kautta kotia ja nauttia hehkuviinit sitten kotona. Litran pullo glühweinia maksaa nimittäin alle puolitoista euroa. Kyllä me sillä pysytään talvi lämpimänä.

Tämän kuun lopulla alkaa myös joulumarkkinat lähes jokaisessa kaupungissa. Ne on siis isot markkinat (jouluisella teemalla), joihin virtaa porukkaa kaikkialta. Mulla on itellä aikeissa mennä ainaki Weitran (tanssiais -kaupunki) ja Wienin joulumarkkinoille. Wienissä ne kestää ilmeisesti sen puoltoista kuukautta ja siellä on kaikenlaista toimintaa aina luistinratoihin saakka (Sinne on pakko päästä!!).

Jouluostokset

Varmaan täällä Kremsissäki järjestetään jonkunlaiset joulumarkkinat, en vaan tiiä vielä että milloin ja missä. Tänään käytiin Miian kans hakemassa vähän etumakua, koulun lähelle avatusta ”Advent Markt”sta. Siellä oli kyllä kaikkea mahollista jouluun liittyvää. Me oltiin siellä aivan pikkulapsia, ko juostiin pyödältä seuraavalle ja haaveiltiin joulukuusista. Lopulta päädyttiin myös ostamaan peltirasioita. Tai Miia osti neljä peltirasiaa ja mie yhen jonka sisällä oli aivan ihana keinuheppa-joulukuusenkoriste. Loppuillan tytöt onki saanu kämpillä kuunnella minun jouluhypetystä.

t. Jouluisella mielellä oleva kulkuri


Yksi vastaus

  1. Irene sanoo:

    Hulppean mukavaa luettavaa, hyvin näyttää tyttö maailmalla pärjäävän, ootan lisää luettavaa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *